Vilkår for brugerdeltagelse og privatlivspolitik

Her kan du læse hvilke regler, der gælder for deltagelse på kbharkiv.dk, samt hvilke data, der registreres om dig som bruger og hvordan disse data behandles.

Sidst opdateret 17. maj 2018

Regler for deltagelse

Som bruger skal du overholde reglerne for god dialog på brugerforum.

Brugerne skal overholde reglerne for indtastning beskrevet under de forskellige indtastningsvejledninger.

Københavns Stadsarkiv forbeholder sig ret til at blokere brugere, der ikke overholder reglerne.

Dine brugeroplysninger

Ved at oprette dig som bruger på hjemmesiden kbharkiv.dk giver du samtidig samtykke til at Københavns Stadsarkiv registrerer og behandler nogle oplysninger om dig og din adfærd på kbharkiv.dk

Samtykket gives i henhold til Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. Du kan til enhver til trække dit samtykke tilbage og dermed få slettet dine brugeroplysninger ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan herunder læse hvilke oplysninger, der registreres om dig, samt hvordan du bruges.

Brug af personoplysninger

Når du opretter dig som bruger på kbharkiv.dk registrerer vi følgende oplysninger om dig: Navn, brugernavn og email.

Du kan yderligere vælge at oploade et billede, samt tilføje en kort beskrivelse af dig selv.

Dit brugernavn vil være synligt på de kilder du indtaster, samt i den statistik og status på indtastningen, som vises på kbharkiv.dk.

Vi registrerer hvad du indtaster i Kildetasteren, samt, hvornår du er logget ind og hvor mange gange, du har logget ind. Derudover gemmes dine indlæg på kbharkivs debatforum.

Oplysningerne bruges til at dokumentere hvor stor brugerdeltagelsen er på kbharkiv.dk

Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold, der er tilpasset dine interesser. Udleverer vi data til 3. part i forbindelse, med sådanne typer undersøgelser, vil det ske i anonymiseret form.

Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig på kbharkiv.dk, skal du rette henvendelse til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret.

Kbharkiv.dk drives af Københavns Stadsarkiv, Københavns Rådhus, 1599 København V. Dataansvarlig er Elisabeth Bloch, Københavns Stadsarkiv Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Sletning af dine brugeroplysninger

Så længe du er aktiv på kbharkiv.dk gemmer vi dine oplysninger.

Hvis du ikke har logget ind i 5 år slettes dine oplysninger, men dine bidrag fx i form af indtastninger i Kildetasteren vil blive gemt.

Ønsker du at få slettet dine oplysninger, skal du rette henvendelse til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

Om tilmelding til et nyhedsbrev

Hvis du tilmelder dig et nyhedsbrev på kbharkiv.dk, giver du samtidig samtykke til, at Københavns Stadsarkiv registrerer og behandler oplysninger om dig.

Samtykket gives i henhold til Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Det kan du gøre ved at afmelde dig nyhedsbrevet (gennem link i nyhedsbrevet), hvorefter vi sletter dine oplysninger. Du kan også skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Disse oplysninger behandler vi: Navn og email.

Dette bruger vi oplysninger til: Til at sende dig nyhedsbreve, føre statistik og analysere hvordan nyhedsbrevet modtages.

Dine oplysninger gemmes indtil du afmelder dig nyhedsbrevet eller skriver til os om sletning. 

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge Databeskyttelsesforordningen skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi opbevarer dine personlige oplysninger i it-systemer med kontrollerede adgangsforhold, og vi håndterer dine brugeroplysninger forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.

Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" øverst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

Vilkår for metadata, der tilføjes af brugere 

De metadata - dvs. indtastninger/transkriptioner af arkivmateriale i Kildetasteren - som du som bruger indtaster, tilhører Københavns Stadsarkiv. Som bruger har du ingen rettigheder i forhold til de metadata, du bidrager med.

Københavns Stadsarkiv stiller til metadata gratis til rådighed for offentligheden på kbharkiv.dk og gemmer metadata for eftertiden, så den også i fremtiden kan anvendes at fx forskere og studerende.

Københavns Stadsarkiv kan bruge metadata frit på alle tænkelige platforme, både digitalt og analogt. Ønsker evt. 3. part at bruge metadata, fx i form at udlevering af dataset eller via et API, kan de ske under licensen CC-BY-NC, som betyder at metadata må bruges frit, men ikke til kommercielle forhold og at Københavns Stadsarkiv skal krediteres. Hvornår et brugsønske er kommercielt vurderes af Københavns Stadsarkiv.

Københavns Stadsarkiv forbeholder sig ret til at rette i de tilføjede metadata.