Fortid og nutid smeltet sammen

Nye motiver opstår når fotografier taget på samme sted, men med mange års mellemrum sammensættes og blandes. 

En leg med tid og sted

Billederne her på siden er sammensat af et fortidigt og et nutidigt billede, taget at på samme lokation fra samme vinkel.

Ghostbilleder? 

Afdelingsleder i Stadsarkivet Mads Neuhard har med disse billeder eksperimenteret med denne fotografiske genre, som af nogen kaldes Ghost billeder.

Spøgelsesbilleder er måske en lidt skæv betegnelse på dansk. Ikke desto mindre kommer fortiden meget tæt på, når man en formiddag på Vesterbrogade forsøger at ramme netop den vinkel, en fotograf 100 år tidligere valgte til at fange sit motiv. Samtidig kan man i de sammensmeltede billeder finde fortidens mennesker i en sjov dialog med nutidens omkring et busstoppested eller i et gadekryds. Som spøgelser, der hvisker os noget i ørene.

Tag fortiden med dig i byrummet

Spøgelser eller ej - Det er en leg med billeder, som på en sjov måde viser byrum og gadeliv, der har forandret sig. Samtidig håber vi, at det giver en fornemmelse for Københavns historiske udvikling, som du kan tage med dig, når du færdes i byen.

De historiske fotografier stammer fra Stadsarkivet og Københavns Museums samlinger.

 

 

Blegdamsvej-3Der lå engang et lille hus med en bagerforretning på hjørnet af Blegdamsvej og Fredensgade. Foto 1905: Johannes Hauerslev, Københavns Museum. Foto 2014 og billedredigering: Mads Neuhard, Københavns Stadsarkiv
noerrebrogade-173-mixEn tidslomme er opstået på Nørrebrogade. Du kan pludselig træde ind i den, så vær forberedt på uplanlagte tidsrejser. Nørrebrogade ved hjørnet af Holtegade. Set mod Nørrebros Runddel. Foto 1896: Johannes Hauerslev, Københavns Museum. Foto 2014 og billedredigering: Mads Neuhard, Københavns Stadsarkiv