Søg og læs erindringer

Størstedelen af erindringssamlingen er digitaliseret og søgbar.

Om at søge i erindringer

Brug fritekstsøgningen i feltet øverst på denne side.

Ønsker du at præcisere din søgning, kan du bruge den avancerede søgning. 

Find den avancerede søgning her

Med den avancerede søgning kan du søge på tværs af flere kilder, men du kan også afgrænse den til kun at søge i erindringerne. 

Herefter kan du vælge hvilke felter i erindringerne du vil søge på.

Ved at vælge ’fritekst’ søger du både i emneord, beskrivelsen af erindringen og i selve erindringens tekst, såfremt den er enten skrevet digitalt eller transskriberet. Du kan præcisere din søgning ved at vælge kun at se maskinskrevne eller transskriberede erindringer.

Registreret forskelligt

Mange af erindringerne har tilknyttet emneord. Emneordene siger noget om, hvad erindringen handler om. Det kan være emneord som boligforhold, retirader, tøjvask, skolegang, lussinger, skraldemand, rotter, biograf eller nytår.

Andre erindringer har en lille beskrivelse af handlingen.

Erindringer, der enten er transskriberet eller som er skrevet digitalt i første omgang, er søgbare ned i selve indholdet eller teksten. Når du søger fritekst leder søgningen altså også efter søgeord(ene) i selve erindringens indhold.

Erindringernes forskellige registreringsgrad, gør at nogle erindrings indhold, vil være lettere at finde end andre. Vi arbejder på at forbedre søgbarheden i erindringerne, bla. ved at OCR scanne maskinskrevne erindringer, således at deres indhold også bliver søgbart.

Københavnernes egne fortællinger

Samlingen af erindringer stammer fra to store indsamlinger blandt københavnske pensionister i 1969 og 1995. De omhandler primært perioden 1890 til 1960. Der er over 3.300 erindringer i samlingen. Heraf er omkring 2.400 frit tilgængelige og dermed søgbare her. I de senere år, er der kommet flere nyere erindringer i samlingen, som dækker perioden helt frem til nutiden.

Læs mere om samlingen af erindringer