Besøg os

Vores læsesal ligger på Københavns Rådhus og er åben for alle. Det er gratis at benytte arkivmateriale, og du kan få hjælp til din søgning af vejlederen på læsesalen. 

Læsesalen

På Københavns Rådhus med indgang fra Rådhushallen finder du vores læsesal, som er åben for alle. Det er gratis at benytte arkivmateriale. På læsesalen kan du få hjælp til din arkivsøgning og svar på dine spørgsmål.

Find adresse og åbningstider

Læs husorden for alle Kultur- og fritidsinstitutioner i Københavns Kommune

Særlige forhold på læsesalen pga. Covid-19

Læsesalen åbner igen 30. juni efter en længere lukkeperiode pga. Covid.19. 

Med genåbningen indfører vi dog nogle særlige regler for besøg på arkivet, hvilket betyder at du skal reservere en plads på læsesalen før ankomst.

Læs mere om pladsreservation og genåbning af læsesalen

Inden du kommer på læsesalen

Du skal reservere plads på læsesalen før ankomst. Se ovenfor.

Det er en fordel, hvis du har samlet så meget viden som muligt om den person eller det emne, du vil arbejde med, inden du kommer på læsesalen. 

Gå til guiden – Ny på læsesalen

Gå til guiden – Arkivsøgning

 

Når du kommer på arkivet

Når du besøger arkivet, skal du oprette dig som bruger i den digitale gæstebog. Når du har oprettet dig som bruger, kan du bruge den samme brugerprofil i Starbas.

Har du allerede en brugerprofil i Starbas, kan du bruge den, når du logger dig ind i den digitale gæstebog.

Gå til Starbas

Det praktiske

I receptionen er der plads til at hænge overtøj, og der er garderobebokse til tasker. For at sikre arkivets samlinger for eftertiden er der regler for, hvad du må medbringe på læsesalen, og hvordan du skal behandle det arkivmateriale, du arbejder med.

Gå til regler på læsesalen

Faciliteter på læsesalen

Der er trådløst netværk på læsesalen. Derudover er der 6 pc'er med internetforbindelse, som du kan bruge. Du har også mulighed for selv at medbringe din bærbare computer på læsesalen.

Fotokopiering

Du må ikke selv fotokopiere arkivalierne. Medbring i stedet dit digitalkamera, som du kan bruge på læsesalen uden blitz. Du kan også bestille fotokopier og scanninger mod betaling. Vi kopierer ikke protokoller og andet materiale, som vi skønner ikke kan tåle det.

Gå til serviceydelser – kopiering og scanning

Kaffe og kantine

Rådhusets kantine er åben for læsesalens gæster. Omkring Rådhuset er der også mange cafeer med muligheder for at købe mad og drikke.