Politiets registerblade får nyt hjem

Registerbladene er nu så godt som færdigindtastet. Derfor lukker sitet politietsregisterblade.dk i slutningen af november 2018. Registerbladene er allerede nu søgbare på kbharkiv.dk, som også vil være deres hjem fremover.

Politiets registerblade er færdigindtastet

2 mio. personer bosat i København mellem 1890 og 1923, fordelt på knap 5 mio. adresser. Politiets registerblade har siden 2010 undergået en fantastisk forvandling. En forvandling vi kan takke en skare meget dedikerede, flittige og ekstremt dygtige mennesker for.

Fra mikrofilmende strimler til en af landets mest brugte slægtforskningsressourcer, der hver dag bruges af hundrede af mennesker. Fra lange rækker af kasser med løsblade til et datagrundlag for historikere, der forsker i Københavns udvikling, i social og demografisk historie.

Indtastningen af registerbladene har givet denne historiske kilde en mangfoldighed af nye anvendelsesmuligheder!

Dette familieportræt har prydet forsiden af politietsregisterblade.dk siden 2012. Portrættet er indsendt af en af de mange flittige frivillige indtastere.

Politiets registerblade på kbharkiv.dk

Du kan allerede nu søge i registerbladene her på kbharkiv.dk

En af fordele ved den nye søgning er, at du kan søge på tværs af flere kilder, fx registerblade og begravelsesprotokoller. Derudover er det med søgningen på kbharkiv.dk blevet lettere at finde såkaldte bipersoner på registerbladene, dvs. børn og ægtefæller, der ikke havde eget registerblad. Nogen gange, når man søgte på registerbladene, fik man også at vide, at man havde mere end 5000 resultater og måtte indsnævre sin søgning. Det problem er løst på kbharkiv.dk.

Den nye søgning er blevet udbygget og forbedret flere gange i løbet af det sidste år på baggrund af brugerfeedback, således at den nu er flyveklar.

Politietsregisterblade.dk lukker

Vi har valgt at lukke politietsregisterblade.dk, idet indtastningen af registerbladene er så godt som færdig.

Lukningen sker for at kunne koncentrere ressourcerne om færre websites. Politietsregisterblade.dk var blevet et gammelt website, som var svært at vedligeholde og drifte sikkerhedsmæssigt.

Lukningen vil ske i slutningen af november 2018.

Forum og vejledninger

Udvalgte vejledninger og det store diskussionsforum på politietsregisterblade.dk flytter med til kbharkiv.dk. Forum rummer meget interessant information og viden om registerbladene. Forum vil ikke længere være åbent for nye indlæg, men tidligere indlæg vil kunne søges frem.

Vi skriver en ny vejledning til politiets registerblade på kbharkiv. Forklaringerne til politiets noter, som kendes fra politietsregisterblade.dk bliver lagt på kbharkiv.dk sammen med vejledningen.

Favoritter og gemte søgninger

Har du gemt favoritter på politietsregisterblade.dk og ønsker at kunne finde disse registerblade igen efter lukningen, kan du gå ind på politietsregisterblade.dk allerede nu og og følge linket fra hver enkelt favorit til registerbladets nye placering på kbharkiv.dk. Herefter kan du gemme linket til registerbladets nye placering som favorit i din browser eller skrive det ned. Der er ikke mulighed for at gemme favoritter på kbharkiv.dk endnu.

Gemte søgninger på politietsregisterblade.dk kan ikke genskabes på kbharkiv.dk.

Retning, scanning og forbedring af indtastningerne

En lille gruppe af de mest dedikerede indtastere af registerbladene har valgt at fortsætte arbejdet med at gøre indtastningen af registerbladene endnu bedre. Denne gruppe vil derfor stadig have en eksklusiv adgang til det gamle site og alle dets indtastningsfunktioner. Gruppen arbejder med at rette fejl, standardisere data, scanne ulæselige blade og indtaste dem.