Online introduktion til indtastning af historisk kildemateriale i Kildetasteren

Interesserer du dig for Københavns historie? Så er indtastning af historisk kildemateriale fra København måske noget for dig. 


Da smitterisiko holder os fysisk fra hinanden, er vores normale tastecaféer på læsesalen aflyst. Derfor afholder vi som noget nyt en online introduktion, hvor du kan få et indblik i hvordan man kan indtaste i Kildetasteren - Stadsarkivets online værktøj til indtastning af historisk kildemateriale.

Det sker:

19. maj 2020 kl. 14-15.30 og

18. juni 2020 kl. 14-15.30

Tilmelding: 18. juni 2020 - online intro til indtastning i Kildetasteren

Introduktionen er for dig, som synes, at det lyder spændende og overvejer at starte som indtaster. Er du ny indtaster og gerne vil høre mere eller få hjælp, er præsentationen også for dig.

 

digitjenester artikelAlle kan være med til online introduktion. Deltagelse kræver ikke andet end lyst til at arbejde med historiske kilder og en computer.

Program i tre dele:

  • Først en præsentation fra os på arkivet om selve projektet.
  • Derefter vil erfarne deltagere indtaste i Kildetasteren, mens vi følger med på deres skærm. Vi hører deres overvejelser undervejs.
  • Afslutningsvist får alle mulighed for selv at indtaste.

Vi tager løbende imod spørgsmål via chatten.

Det vil foregå over Microsoft Teams, hvor du kommer til at se og høre hele introduktionen på din egen skærm. Du behøver ikke dele din lyd og dit billede, men kan skrive spørgsmål og kommentarer på chatten til os.

Dagen før introduktionen modtager du en mail med link til Microsoft Teams.

Vi håber, at du vil være med!

Se introduktionen som fim

Vi optog introduktionen 19. maj. Har du ikke mulighed for at deltage, kan du se optagelsen her:

Se optagelsen af online introduktion til Kildetasteren fra 19. maj på Youtube

 

Hvad taster vi?

Siden 2016 har vi været i gang med at indtaste de københavnske begravelsesprotokoller 1860-1940. De indtastede kilder bruges til slægtsforskning og historisk forskning i demografi, sygdom, sundhed og sociale forhold. Begravelserne indtastes af frivillige gennem et online værktøj kaldet Kildetasteren, så den gamle håndskrift bliver søgbar.

Læs mere om indtastning af begravelsesprotokollerne

Det er svært at vide, hvornår vi kan afholde normale tastecaféer igen. Vi vil bestræbe os på, at få det online fællesskab til at fungere optimalt, så vi kan mærke noget af hyggen ved tastecaféerne igen - sammen hver for sig.