Magasin du Nords Museums fotosamling nu på kbhbilleder.dk

10.000 aldrig-før-sete historiske fotografier fra Magasin du Nord Museum kan nu ses online på sitet kbhbilleder.dk

Gå til kbhbilleder.dk

Aldrig-før-set-fotosamling nu på nettet

Rejs tilbage gennem tiden set fra stormagasinets verden af skiftende tøjmode, opfindelser til boligen, smukke mannequiner og eventyrlige juleudsmykninger.

10.000 historiske billeder er allerede online på sitet kbhbilleder.dk og flere kommer til over de næste måneder. Magasin du Nord Museum har digitaliseret museets store fotosamling og de fleste fotos har aldrig været offentliggjort før.

Mode, mannequiner og Magasin

For alle modeinteresserede er samlingen en guldgrube af detaljer, mønstre og trends. Den kulturhistorisk interesserede kan følge en udvikling indkøbs- og shoppemønstre, køn og selviscenesættelse, samt studere butiksindretning og kundebetjening gennem tiden. Alle os andre kan lade os fascinere af en verden, der var – og er – skabt til at vække vores evigt foranderlige drømme.

magasin nyhedMagasins facade. Forretningen på Kongens Nytorv udvides løbende i årene omkring århundredeskiftet. Også hovedbygningen i nr. 13 ombygges efter tegninger af arkitekterne Jensen & Glæsel. Den færdige bygning i fransk renæssancestil sammenlignes i pressen med et Aladdinslot. Foto: Julie Laurberg, Magasin du Nord Museum

Trine Halle, museumsinspektør på Magasin du Nord Museum fortæller: ”Det er nu muligt at dykke ned i Magasins historie og få en forståelse af forbrug gennem tiden – hvordan den har ændret sig og formet os til de forbrugere vi er i dag. Hvordan stormagasinet giver plads til drømme og luksus i en hverdag præget af forpligtelser.

Elisabeth Bloch, Stadsarkivar i Københavns Stadsarkiv er begejstret for samarbejdet med Magasin du Nord Museum: ”Det er en kæmpe gevinst for byen, at kbhbilleder.dk sammen med Magasin du Nord Museum lægger endnu en brik til hovedstadens fotografiske historie. Mange store private virksomheder har spillet en enorm rolle for Københavns udvikling og har formet dens rum og mennesker. At en så stor privat samling nu offentliggøres og kan ses i sammenhæng med de kommunale samlinger giver mange nye nuancer til Københavns historie.

Fakta

  • Magasins fotografiske samling tæller i alt 15.000 billeder, som alle er blevet digitaliseret.

  • Over 10.000 fotografier offentliggøres nu – resten i den kommende tid.

  • 7000 fotos er fra Magasin København. Resten er fra Magasins øvrige forretninger.

  • De ældste fotografier er fra 1868, de nyeste fra 1999.

Gå til kbhbilleder.dk

Besøg Magasin du Nord Museums hjemmeside