Hjælp os med at få politiets efterretninger online

Politiets efterretninger skal opmærkes for at de kan komme på nettet. Til denne opgave eftersøger vi frivillige, der vil være med.

Opmærkningen er nu færdig. Tak til alle der har bidraget!

Læs nyheden her

Opmærkning af politiets efterretninger

Politiets efterretninger dækker perioden 1867-1930 og omhandler hele landet og ikke kun København.

I efterretningerne finder du oplysninger om:

  • efterlyste barnefædre, både ved faderskabs- og bidragsopkrævningssager,
  • andre efterlyste personer, såvel borteblevne som kriminelle,
  • løsladte fra alle landets fængsler,
  • efterlyste og fremlyste genstande.

Opmærkningen vil give mulighed for at du fx kan søge på et navn, og så finde alle de steder i efterretningerne på tværs af bind, efterretning og år, som navnet optræder i. Men for at vi kan komme dertil, er vi nødt til at have frivillige, der vil hjælpe os.

Digitaliseret og OCR behandlet

hjaelp os med politiets efterretninger nyhed

Vi har sammen med Family Search digitaliseret de mange bind med efterretninger. Siden har vi OCR behandlet teksten. Det betyder at de scannede billeder er blevet analyseret, således at teksten nu er søgbar.

Hvert bind – alt 75 bind op til 1930 – indeholder alle efterretninger for et kalenderår. Enkelte års efterretninger fylder flere bind.

Hvilken opgave søger vi hjælp til

Hvert bind med efterretninger udgør en meget stor pdf-fil. Denne pdf-fil er meget tung og svær at manøvrere i og informationerne er derfor svære at søge i.

Den store pdf-fil vil vi gerne opdele i mange små pdf-filer. En fil for hver efterretning. Du kan hjælpe med at sætte et bogmærke i den store pdf-fil hver gang en ny efterretning starter. Så opsplitter vi efterretningen bagefter i mange små filer.

Sådan gør du

Skriv til arkivar Helga Mohr, for at få tilsendt en fil til opmærkning. Følg instrukserne i vejledningen og udfør opmærkningen. Send filen retur til os.

Skriv til Helga Mohr på email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vejledning til opmærkning af Politiets efterretninger (pdf)

Hvad sker der bagefter?

Når alle efterretninger er opmærket, vil de blive en del af søgefunktionen på kbharkiv.dk

Gå til søg i indtastede kilder