Hit med historien, københavner!

Din historie er vigtig for eftertiden, derfor er Københavns Stadsarkiv en del af kampagnen ”Giv det videre 2017”, hvor målet er at få nedfældet så mange københavnske erindringer som muligt.

Somme Tider kan Erindringen være saa stærk, at man synes, der er Fortiden, der har Virkelighed, og at Nutiden blot er en Eksistens i skyggeagtig Tilstand. Sådan indleder Ingrid Agnethe Munck sin erindring i 1969.
Emner

Se mere indhold om ,

Giv det videre 2017

”Giv det videre” er en landsdækkende indsamlingskampagne.

Resten af året er det muligt for alle danskere at bidrage med erindringer, historier og oplevelser, der fortæller om deres opvækst og liv i Danmark – og som til sammen kan fortælle danskernes historie gennem de seneste 100 år. Det eneste, man skal gøre, er at skrive sin historie og dele den på hjemmesiden www.givdetvidere2017.dk

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) håber, at københavnerne vil give deres bidrag til kampagnen:

”Det er nok ikke noget, de fleste spekulerer over i dagligdagen, men vi ligger faktisk inde med uvurderlig viden, vi er nemlig alle en del af vores fælles historie, og hvis vi deler den – altså vores personlige beretning i dag, vil det være en guldrandet gave til vores efterkommere.”

Din erindring bliver en del af en større samling

Historierne vil blive vist på ”Giv det videre” i hele 2017, men de københavnske erindringer bliver også gemt for eftertiden af Københavns Stadsarkiv og vil fra 2018 kunne ses på arkivets hjemmeside sammen med mange andre ældre københavnererindringer.

Sådan gør du, hvis du vil bidrage med din erindring

Alle kan deltage uanset køn, alder og postnummer.

Det kan virke som en stor opgave at skrive sine erindringer. Men du behøver ikke skrive om hele dit liv eller starte fra en ende af. Du kan nøjes med at skrive om en bestemt periode i dit liv, fx din skoletid eller beskrive en særlig begivenhed, dit arbejde, et kvarter i byen eller en interesse.

Selve indsamlingen foregår på givdetvidere2017.dk, hvor man enten selv kan skrive sin historie eller melde sig til at blive indsamler af andres historier, hvis nogen på den ene eller anden måde ikke selv vil eller kan skrive den.

På hjemmesiden kan du få ideer til, hvordan griber det an. Det kan være, at du vil fortælle om din barndom, din skolegang, din familie, før og nu – ting, der har forandret sig i din levetid osv.

Alle historier bliver ved årets udgang videregivet til deres lokalhistoriske oprindelsessted, hvor arkiverne sørger for at bevare dem for eftertiden.

Emner

Se mere indhold om ,