Byvandringer i enevældens København

En håndfuld byvandringer giver mulighed for en tidsrejse tilbage til enevældens København. Print ruten ud og bliv din egen turguide.

Byvandringer og undervisningsmateriale er skrevet med udgangspunkt i Christian Geddes kort over København fra 1761, der er bevaret i Københavns Stadsarkiv.
Emner

Se mere indhold om

OBS – denne nyhed er fra 2015. Forlaget har tilsyneladende siden valgt at lægge materialet bag en betalingsvæg. Tilføjet: 2. november 2022.

Undervisningsmateriale for gymnasieelever og andre nysgerrige

Tag på byvandring med et enestående kort fra 1761 i lommen. Brug en søndag på cykel eller til fods og se, hvordan enevældens tid blander sig med det moderne København.

Med det nye gratis undervisningsmateriale: Enevældens København – historie og byvandringer af Carsten Pape ses København som en levende organisme, der planlægges og udbygges, så den kan danne pragtramme om kongen og hoffet og for Danmarks storhandel og flådemagt. 1700-tallets historie fortælles gennem 5 kapitler, kildetekster, videoer og interaktive kort. Du bliver som læser gjort opmærksom på, hvor du stadig kan finde markante fysiske spor efter tiden.

Du kan se København fra nye vinkler gennem seks byvandringer, der er lagt på kryds og tværs i byen. Byvandringerne har detaljerede anvisninger til ruter og interessant baggrundsviden til gåturen.

Byvandringer og undervisningsmateriale er skrevet med udgangspunkt i Christian Geddes kort over København fra 1761. Kortet hænger i Stadsarkivet og findes i en digital udgave her på siden. Et moderne bykort, kan ses under det gamle kort, så det er let at få et visuelt indtryk af København før og nu.

Bergiafonden har støttet arbejdet bag materialet, som stilles gratis til rådighed for alle.

Undervisningsmaterialet er udgivet af Systime.

Enevældens København – historie og byvandringer er tilrettelagt til elever på de gymnasiale uddannelser, der er på ekskursion i København. Men udgiverne inviterer alle, der vil lære byen nærmere at kende, til at følge i elevernes fodspor og prøve turene og det øvrige materiale.

Emner

Se mere indhold om