Den nye søgning, felter

Skrevet af 2018-04-18 09:11:10
Hej
Jeg har ikke helt forstået, hvorfor er der søgefelter som ikke skal med over i den nye søgning. Jeg kan forstå at enkelte rent tekniske søgefelter ikke skal med. Men hvad betyder det at have flere søgeparametre.
Koster det noget, bliver databasens server for lille, eller hvad er problemet.

Og hvordan får man adgang til Forum, der ligger mange oplysninger på Forum?

Hvad med alle de oplysninger der ligger på favoritter, gemte søgninger, hvad skal der ske med dem?

Det er ikke kun slægtsforskere, der har glæde af registerbladene, der kunne også være amatørhistorikere og lokalhistorikere, som kunne bruge disse oplysninger.

Uanset om det er forskelligartede oplysninger, der findes i for eksempel sted, kan de vel være væsentlige. Problemet med sted, kommentarer og bemærkninger mm, er at der ikke blev oprettet felter til indtastning af disse oplysninger.

Der er en del adresser, hvor der ikke findes en gade, men kun navnet på et hus.
Postadressebogen 1921 har disse huse og andre adresser, skal den information ikke med.

Flere gader på mandtallerne er der ikke numre, men kun bygninger.

Registerbladene er så absolut ikke det samme som begravelsesjournalerne. Begravelsesjournalerne er kun et supplement til registerbladene.
Venlig hilsen
Jette
Skrevet af 2018-04-18 09:35:19
Hej

En fællessøgning bør være et system for sig hvor man kan søge på informationer som er fælles for flere forskellige indtastningssystemer, f.eks. navne, fødselsdatoer, dødsdatoer, erhverv og adresser.

Derudover bør der være specielle søgesystemer ved de forskellige projekter. Søgningen hos Politiets registerblade fungerer fint og bør bevares. Det er da også det nemmeste for programmører m.m.. som laver søgesystemerne. I fremtiden kommer der vel nye indtastningssystemer med andre informationer som også er vigtige. Det bliver uoverskueligt at lave fællessøgning for det hele.

Lad os lave et enkelt fællessøgningssystem plus lokale søgesystemer ved de forskellige indtastningsprojekter (registerblade, begravelsesprotokoller, skoleprotokoller osv.).

Hos DFS er der et enkelt fællessøgningssystem for mange forskellige kilder, kirkebøger, folketællinger, lægsruller, skoleprotokoller og registerblade:
https://www.danishfamilysearch.dk/search/
Der er meget som man ikke kan søge på, men det skyldes måske at der endnu ikke har været tid til at lave mere ved søgningen.
Med venlig hilsen Marianne