Og endnu

Skrevet af 2017-10-20 03:34:52
http://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_sfup&controller=politregisterblade&task=viewregisterblad&id=1786672 oghttp://www.politietsregisterblade.dk/index.php?option=com_sfup&controller=politregisterblade&task=viewregisterblad&id=1664712

Og igen de var der ikke i går, men er der flere det må Jeppe kan undersøge.

Med venlig hilsen
Inge
Skrevet af 2017-10-20 07:04:15
Kære Inge

Jeg har også set disse blade - det vil sige, at det sidste, du har fundet, er nyt mig. Tasteren har misforstået "noget" ved at berige bladene på den måde.

Jeg vil sende en mail til Jeppe i dag.

Venlig hilsen

Karin
Skrevet af 2017-10-21 06:49:49
Hej ;)
Jeg kan også finde et "meget beriget" blad :whistle:
http://www.politietsregisterblade.dk/component/sfup/?controller=politregisterblade&task=viewRegisterblad&id=1532376&searchname=polit_adv
MVH. Kirsten
Skrevet af 2017-10-21 07:39:03
Reglen om 75 år bliver også overtrådt, så det er bare med at få "berigelserne" slettet. Håber Jeppe blokerer indtasteren eller i det mindste kontakter hende. Ville ønske bladene kunne låses "for good".
Med venlig hilsen
Eva E, Frederiksberg
Skrevet af 2017-10-21 08:01:10
Hej

Jeppe har lovet, at se på og løse problemet mandag den 23-10-2017.

;)

Med venlig hilsen
Inge
Skrevet af 2017-10-21 08:54:18
Hej

" Ville ønske bladene kunne låses "for good"."

Det är inte någon bra idé eftersom bladen blir ändrade när man inte vill dom ska bli ändrade.

Det sker egna massrättningar som inte är godkända av den som först godkände bladet.

Där finns också massor med blad som är godkända fast födelsdagen är fel och inte blir rättad.

Varför gäller inte berikelsereglen på begravningsprotokollen. Hur kan man t.ex godkänna Wikipedia som källor (vem som helst kan ju skriva i Wikipedia) och andra register som inte är godkända som källor.

Vem bestämmer när ett blad är färdigrättat?
Med vänlig hälsning Eva Johansson, Ramlösa, Skåne, Sverige, med anor från Hinge Sogn, Jylland, Danmark
Skrevet af 2017-10-21 11:38:25
Hej

Eva J skrev:
Varför gäller inte berikelsereglen på begravningsprotokollen. Hur kan man t.ex godkänna Wikipedia som källor (vem som helst kan ju skriva i Wikipedia) och andra register som inte är godkända som källor.

Jeg har også undret mig over de mange henvisninger og tekster i kommentarfeltet ved begravelsesprotokollerne. Det kunne være interessant at se en udskrift af kommentarfeltet. Der er kun et kommentarfelt til alle typer af kommentarer. Jeg har haft travlt med tekster med gotisk håndskrift i den seneste tid, så jeg har ikke set om der er sket forbedringer med hensyn til dette.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af 2017-10-23 07:51:28
Hej alle
Jeg har skrevet til pågældende indtaster og bedt vedkommende slette disse ekstra personer mv., som ikke står på bladene.

Det er helt korrekt at der er forskel imellem registerblade og begravelser. I begravelserne tillader vi ikke korrektion i selve felterne fx navn, fødselsdato mv. Tilgengæld må man tilføje supplerende oplysninger og links i kommentarfeltet.
Mange hilsner fra
Jeppe
Skrevet af 2017-10-23 07:58:01
Hej

Går ni då i god för all släktforskning och länkar till Wikipedia, facebook och andra icke godkända källor som sker i begravningsprotokollen.
Med vänlig hälsning Eva Johansson, Ramlösa, Skåne, Sverige, med anor från Hinge Sogn, Jylland, Danmark
Skrevet af 2017-10-23 08:56:03
Hej Jeppe

Så burde der måske være flere kommentarfelter. Kommentarfeltet bruges jo både til indtastning af informationer i kilden og til lange tekster med slægtsforskning og links m.m.. Man bør ikke blande indtastning og diverse tekster og links i samme felt. Tekster og links hører nok bedre til i Forum.

Med hensyn til slægtsforskere som tilføjer ekstra oplysninger, så kunne de tilføje dette på en tidslinje. Ville det være muligt at registerbladene kunne komme ind på tidslinjen hos DFS?

https://www.youtube.com/channel/UCZSPQzTQ84uat8BrI9K_H9A/videos

https://www.youtube.com/watch?v=y9rDImDm_8o
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af 2017-10-23 09:07:52
Hej

Ni har flera tusen kommentarer om mödrarnas namn.

Ni har tusentals kommentarer om dödssted.

Det kommer ju att sluta med kaos.

Ni rättar inte det man ber om, ni klickar bort felanmälningar, ni upprättar inte det man ber om.

Varför inte göra tillräckligt med fält och skriva in det så det bli sökbart, det är ju massor med information som gå förlorad.
Med vänlig hälsning Eva Johansson, Ramlösa, Skåne, Sverige, med anor från Hinge Sogn, Jylland, Danmark
Skrevet af 2017-10-23 09:30:31
Hej Jeppe

Jeppe skrev:
I begravelserne tillader vi ikke korrektion i selve felterne fx navn, fødselsdato mv.

Så vidt jeg kan se, er der vist heller i brug for at rette navn m.m., da oplysningerne i begravelsesprotokollerne ser ud til at være korrekte.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af 2017-10-24 06:23:47
Hej

Nej, varken namn eller är ok i begravningsprotokollen eller i polisregistret för den delen. Dom svenska namnen är fördanskande. Det inget svensk son-namn som slutar på sen.

Alla förnamn som slutar på e i Danmark, slutar på a i Sverige. T.ex Pernille/Pernilla, Kristine/Kristina osv. Jag har sett blad som det står Jöns Jönsson på och ni skriver Jens Jensen.

Jag har rättat över 2000 -sen till -son som där det stod -son på bladen och ni skriver -sen

Ni gör ingen normering, därför blir det svårt att söka.

Därför var det viktigt att forsätta med ortnamnen, men det förstår inte arkivet.

Så inte ens när man dör i Danmark respekteras varken namn eller födelseplats ej heller respekteras ens arbete här.
Med vänlig hälsning Eva Johansson, Ramlösa, Skåne, Sverige, med anor från Hinge Sogn, Jylland, Danmark
Skrevet af 2017-10-24 11:47:32
Hej

Hvis der også er fejl i begravelsesprotokollerne, kan vi have stor gavn af tidslinjer. På tidslinjen hos DFS kan man indsætte dåben via kirkebogen og indtastningen ved denne. Desværre hjælper dette kun ved de personer som er født i Danmark. Hvis personer er ikke er født i Danmark, kan man ofte se en henvisning til fødsel og dåb ved en konfirmation eller en vielse.
Med venlig hilsen Marianne
Skrevet af 2017-10-24 12:27:57
Hej alle
I begravelses protokollerne skriver vi det der står i felterne og evt. uoverensstemmelse med en anden/primær kilde (kirkebog) skrives i kommentarfeltet. Dvs. korrekt navn skrive i kommentarfelt.

I registerbladene skriver vi det korrekte navn i selve feltet fx fornavn. Og skriver kildehenvisning i kommentarfeltet.

Der skal aldrig fordanskes navne i indtastningen. Så står der Jöns Jönsson indtastes Jöns Jönsson. Står der Jens Jensen på registerbladet, men Jöns Jönsson i kirkebogen. Så skriver man Jöns Jönsson i for- og efternavn og skriver indsætter en kildehenvisning i kommentarfeltet.
Står der Jens Jensen i begravelsesindførslen, men Jöns Jönsson i kirkebogen, så skriver man korrekt navn i følge kirkebog inkl. henvisning: Jöns Jönsson, men lader Jens Jensen stå i felterne for- og efternavn.

Det er linjen vi har lagt for fremtidig indtastning, således at man kan være sikker på at de oplysninger der står i de konkrete felter også stamme fra kilden. En berigelse af kilden ved at samle flere kilder kan evt. komme i et fremtidigt projekt.
Mange hilsner fra
Jeppe