LØST Stilling: Alumne / "Aandssvag"

Skrevet af 2018-12-30 22:54:53
Hej

En eller anden superbruger har tilsyneladende på eget initiativ fjernet ordet Åndssvag fra bladene og erstattet det med Alumne som stilling.

På en del blade står "Aandssvag" i stillingsrubrikken. Vi indtaster det i feltet Særlige Bemærkninger på linje med øvrige handicaps eller andet, der går på folks udseende, race m.v., jfr. vejledningen for Politiets Noter, se under Handicap:
http://superbruger.politietsregisterblade.dk/component/content/article?id=144

Alumne er en stillingsbetegnelse, man tidligere brugte f.eks. om beboerne på et kollegium. I Ordbog Over Det Danske Sprog står desuden, at det bruges (eller brugtes) om beboerne på en "åndssvageanstalt" eller et internat.

Det er tilfældet for mange af de personer, og Alumne står faktisk på mange af de 808 blade, men vi indtaster vel ikke stillinger, der ikke står på bladet?
Man er desuden kun alumne, hvis man bor på en institution, og en del bor privat hos familie eller andet.

Det giver ikke mening helt egenhændigt at bortcensurere ordet Åndssvag, selv om det har en ubehagelig klang i dag. Bladene må rettes tilbage.
Med venlig hilsen
Eva E, Frederiksberg
Skrevet af 2019-01-01 23:24:22
Alle skulle nu være gennemgået og rettet i de tilfælde, hvor "Aandssvag" var fjernet og Alumne sat ind i stillingsfeltet uden at stå på bladet.

Søgning på stilling indeholder: alum
nu 584 Alumner

Særl. Bem. indeholder: ´ndssvag´
nu 217 blade
Med venlig hilsen
Eva E, Frederiksberg