Erindringsklub og Svireklub

Har du deltaget i Erindringsklubben og vil du gerne holde kontakten? Så er denne side for dig.

Når Erindringsklubben slutter

Når du har deltaget i Erindringsklubbens 12 møder, er det muligt for gruppen at fortsætte med at mødes på egen hånd.

Mange vælger, at mødes for at snakke videre eller for eksempel støtte hinanden i at skrive sine erindringer.

Der er også en oprettet en "Svireklub", hvor man kan mødes på tværs af holdene.

Hvad er Erindringsklubben

Erindringsklubben er for dig der kan lide lokalhistorie og erindringer og savner nogen at dele din interesse med.

Se mere her:

Hold i Erindringsklubben 2019

Svireklubben

I Svireklubben inviteres alle tidligere, nuværende og kommende deltagere i en Erindringsklub til arrangementer, som på den ene eller anden måde relaterer sig til 12-ugers forløbet.

Arkivet er tovholder, men deltagerne byder selv ind med ideer. Det kan være et foredrag, en udflugt, et museumsbesøg, en biograftur en quiz. Det er kun deltagernes fantasi og forbindelser, som sætter grænserne.

Sidder du inde med en evne eller en ide, som er et Svireklubs-arrangement værdigt, så kontakt Britt Boesen på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599.


Forårets arrangementer i Svireklubben 2020 

Københavns Stadsarkiv indsamler pensionisterindringer anno 2020

Indsamlingsperiode 11. oktober 2019 - 1. marts 2020

Københavns Stadsarkiv sætter fokus på pensionisternes liv i København med en erindringsindsamling, der løber frem til marts 2020. Her er et udpluk fra pressemeddelelsen:

Stadsarkivet modtager løbende erindringer fra københavnere, som omhandler hverdagslivet. Arkivar og Ph.d. i Historie Peter Wessel Hansen fortæller:
”I erindringerne er der en tilbøjelighed til at fortælle om livet ind til pensionsalderen og derfor er vores viden om gamle københavneres hverdagsliv sparsom.”
Han håber derfor, at mange københavnske pensionister vil tage udfordringen op og indlevere deres personlige beretninger om pensionisttilværelsen i København anno 2019, så den del af borgernes liv fremover vil blive en del af arkivets samling.

De rigtige spørgsmål giver gode svar
Stadsarkivets facilitator af Erindringsklubben for 65+borgere er Britt Boesen. Hun glæder sig meget over indsamlingen og mener, at den ikke kun er relevant for fremtidens historikere: ”I Erindringsklubben mødes seniorer og deler glæder og sorger fra et langt liv. Da jeg introducerede ideen om at berette om livet som pensionist, svarede én, at det ikke blev nogen køn historie. Den side af alderdommen, synes jeg faktisk, er interessant for nutiden. Vi forsøger at leve livet, som om vi kan snyde døden, og i det mindste blive rigtig gamle. Men hvad ved vi egentlig om det at være gammel? Hvordan det opleves indefra og fra dag til dag? Måske kan beretningerne åbne vores øjne for, at det ikke kun er biceps, vi skal ”træne” for at få en tålelig alderdom?” 

Find flere oplysninger her

Find arkviets forslag til temaer og spørgsmål her 

Spørgsmål og yderlig information: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599.  

  


De danske barberbladefabrikker, deres produkter og menneskerne bag

%MCEPASTEBIN%

Mandag den 10. februar kl. 13.00-14.30

Flemming Axelsen tager os med ind i sin omfattende viden om de danske barberbladsfabrikker i perioden 1919 til 1982. Barberbladsindustrien er ganske vist en ’nicheproduktion’, men ikke desto mindre har den haft stor betydning for etableringen og udviklingen af mange store og vigtige virksomheder i Danmark. De folk som var med til at skabe og igangsætte denne produktion havde både mod, visioner og en god portion fremsyn. Flere af de metoder og produkter, der fulgte med udviklingen i branchen er stadig i anvendelse den dag i dag. Det vil være muligt at se dele af Flemmings store samling af barberblade m.v.

Sted: Stadsarkivets læsesal

Oplægsholder: Flemming Axelsen

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599  

 


Reception - pensionisterindringer  2019/20

Fredag den 28. februar kl. 13.00 - 15.00

Stadsarkivet afrunder indsamlingen af pensionisterindringer anno 2019/20 med en reception. En lille håndfuld af de personer, som har bidraget med deres erindringer kommer og læser op af deres skriverier. Fremmødte kan tilmed få gode råd til, hvordan man får hul på at skrive om sit liv og hvorfor det er en god ide - også når der ikke er en indsamling.

Sted: Stadsarkivets læsesal

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599    

 


"Barakungerne leger man ikke med"

Tirsdag den 10. marts kl 13.00 - 14.30

Husvildebakkerne skød op i gadebilledet i flere københavnske bykvarterer fra 1920érne. Som barn voksede Ingolf Broe op tæt på "Knivstikkerbyen". Han kommer og fortæller om den historiske og politiske baggrund, hvorpå barakkerne blev bygget og senere også revet ned igen. Udover at Ingolf Broe er kommet meget i barakkerne som barn og ungt menneske er han også formand for Vanløse Lokalhistoriske Forening og har interesseret sig for området over en længere periode. Der bliver vist dias fra barakkerne. Undervejs i oplægget er der plads til kommentarer fra folk, som selv har boet i barakkerne eller kommet der. 

Sted: Stadsarkivets læsesal

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599    

 


Cykeltur til området bag Christiania

Fredag den 3. april kl. 11.00 - 13.00

Vi cykler en tur på det gamle voldområde bag Christiania, som ligger stille og ugeneret hen midt i byen. Ole Møller fortæller lidt om forsvarsanlægget med redannerne og så ender vi på toppen af Amager Forbrænding, hvor vi kan indtage byen fra endnu et spændende nyt fugleperspektiv. Der kan spises en bid mad sammen, når turen sluttes af ved mindeankeret i Nyhavn kl. 13.00.

Mødested: Mindeankeret i Nyhavn 

Omviser: Ole Møller

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599

   


Kartoffelrækkerne - fra sunde arbejderboliger til inspirerende liebhaverkvarter   

Torsdag den 23. april kl 10.00 - 11.30 

Fra 1865 etablerede Arbejdernes Byggeforening 1776 byggeforeningsboliger i ti forskellige kvarterer i København. I Kartoffelrækkerne lå de 480. Ole Gade, som er vokset op i kartoffelrækkerne og nu igen bosiddende i sit barndomshjem, tager os med på en gåtur i området. Ole Gade fortæller blandt andet, hvordan man kunne erhverve sig et hus dengang. Hvem og hvor mange der boede i husene før og nu. 1970´erne blev et skæbneårti for rækkerne, kom og hør hvorfor! Der var kritik af rækkerne både fra Arbejderbevægelsen og fra funktionalismens arkitekter i 1920´og 30´erne. Men de er ”elsket” i dag af både Jan Gehl og Bjarke Ingels.

Mødested: Skovgaardsgade 22

Omviser: Ole Gade, kartoffelrækkedreng før og nu

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599

 


Vor Frue Kirke fra ruin til tårn

Onsdag den 19. maj kl. 10.00 - 11.30

Omviser i Vor Frue Kirke, Susanne Torgard giver en spændende rundvisning. På turen op gennem tårnet hører vi om kirkens dramatiske skæbne med brande, billedstorme og bombardement. Vel tilbage på kirkegulvet kan vi glæder os over det lyse harmoniske kirkerum, der er resultatet af to store kunstneres værk: Arkitekten C.F. Hansen og billedhuggeren Bertel Thorvaldsen. Til sidst rundes museets udstilling om ’Thorvaldsens religiøse relieffer’. Der vil være en mængde trapper som skal bestiges op til tårnet.

Mødested: Vor Frue Kirke

Omviser: Susanne Torgard

Pris: måske kommer det til at koste 50 kr. endnu uafklaret

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599 

  


Sommerafslutning - tur til Trekroner Søfort 

Lørdag den 6. juni kl 10.30 - 15:30

Traditionen tro skal der sejles på vand, når vi runder en svireklubsæson af. Denne gang går turen til Trekroner Søfort. Man medbringer tæpper, hvorpå man kan indtage sine medbragte madvarer. Ole Møller vil undervejs knytte et par ord til søfortets historie.

Mødested: kl 10.30 på Langeliniekaj 5, 2100 København Ø

Afgang med båd: kl. 11.00 fra Langeliniekaj 5, 2100 København Ø

Bådbilletten købes på denne hjemmeside: https://watertours.dk/webshop/product/transport-til-og-fra-trekroner-sofort/ Bemærk der kan kun være 12 personer på båden. Så først til mølle er rigtig godt i denne sammenhæng.