Erindringsklub og Svireklub

Har du deltaget i Erindringsklubben og vil du gerne holde kontakten? Så er denne side for dig.

Når Erindringsklubben slutter

Når du har deltaget i Erindringsklubbens 12 møder, er det muligt for gruppen at fortsætte med at mødes på egen hånd.

Mange vælger, at mødes for at snakke videre eller for eksempel støtte hinanden i at skrive sine erindringer.

Der er også en oprettet en "Svireklub", hvor man kan mødes på tværs af holdene.

Hvad er Erindringsklubben

Erindringsklubben er for dig der kan lide lokalhistorie og erindringer og savner nogen at dele din interesse med.

Se mere her:

Hold i Erindringsklubben 2019

Svireklubben

I Svireklubben inviteres alle tidligere, nuværende og kommende deltagere i en Erindringsklub til arrangementer, som på den ene eller anden måde relaterer sig til 12-ugers forløbet.

Arkivet er tovholder, men deltagerne byder selv ind med ideer. Det kan være et foredrag, en udflugt, et museumsbesøg, en biograftur en quiz. Det er kun deltagernes fantasi og forbindelser, som sætter grænserne.

Sidder du inde med en evne eller en ide, som er et Svireklubs-arrangement værdigt, så kontakt Britt Boesen på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599.


Efterårets arrangementer i Svireklubben 2019:

 

Golden 1989-dage

Torsdag den 12. september kl. 15.00 - 17.00

Husker du 1989? Det gør dagens fire fortællere, som hver især erindrer 1989 af vidt forskellige grunde og på baggrund af forskellige liv: Udenrigsministeren Uffe Ellemann-Jensen, en københavnsk politiker og to tidligere deltagere fra Erindringsklubben. Denne eftermiddag er den personlige oplevelse af 1989 - præget af både internationale, lokale, politiske, hverdagens begivenheder - i centrum.

Sted: Hovedkassen, Københavns Rådhus

Pris: 50 kr.Billetter købes på Billetto: https://billetto.dk/e/husker-du-1989-erindringer-fra-et-skelsaettende-ar-billetter-374291/


Vestvolden - Et nøje planlagt forsvar (gåtur)

Fredag den 13. september kl. 11.00 - ca. 14.00 

Ole Møller tager os med på opdagelse på Vestvolden. Han fortæller om dens oprindelse og vi får indblik i, hvordan de høje jordvolde ikke bare er bunker af jord, men nøje tilrettelagt i forhold til funktionen som forsvarsanlæg. Vi mødes ved Bystævneparken nord, hvor bus 22 stopper og går ca. 1 km langs volden. Blandt andet forbi dobbeltcarboeren. Ved 13-tiden slutter vi af ved Restaurant Krudtuglen, hvor dem der har lyst er velkomne til at spise frokost sammen.  

Mødested: Busstoppet Bystævneparken nord. Bus 22 kører hertil

Omviser: Ole Møller

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599


Vestvolden - Et nøje planlagt forsvar (cykeltur)

Fredag den 20. september kl. 11.00 - ca. 14.00 

Ole Møller tager os med på opdagelse på Vestvolden. Han fortæller om dens oprindelse og vi får indblik i, hvordan de høje jordvolde ikke bare er bunker af jord, men nøje tilrettelagt i forhold til funktionen som forsvarsanlæg. Vi mødes ved Bystævneparken nord, hvor bus 22 stopper og cykler ca. 4 km langs volden. Blandt andet forbi dobbeltcarboeren. Ved 13-tiden slutter vi af ved Artillerimagasinet i Rødovre Kommune. Man medbringer selv en madpakke og drikkevarer, som indtages kl. 13.00 under åben himmel. Efter frokosten er man velkommen til at fortsætte ”Vestvolden ud” til Køge Bugt. Ole tager gerne med.

Mødested: Busstoppet Bystævneparken Nord. Ved busstop 22

Cyklist og omviser: Ole Møller

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599

 


Usle oldinge og agtværdige ældre. Gammel i 17-1800-tallets København

Torsdag den 26. september kl. 10.00 - 11.30

På denne byvandring sætter vi fokus på en ofte glemt historie – de gamles historie. Vi hører om liv, skæbner og omsorgen for de ældre i århundrederne før vore dages velfærdssamfund. Før velfærdsstatens tid endte mange ældre som fattige. Mange gamle levede under usle og fornedrende forhold. Kun et fåtal havde adgang til pension, sygepleje, ældreboliger eller hjælpemidler. Det er disse mennesker – gadens usle oldinge og byens agtværdige ældre – og de fængsler, fattighuse og stiftelser, der dannede rammen om deres sidste år, vi møder på eftermiddagens byvandring. 

Mødested: Stadsarkivet

Omvisere: Historiker og arkivar Peter Wessel Hansen samt etnolog og arkivar Anders Møller fra Københavns Stadsarkiv

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599

 


Kommunikation fra før verden gik af lave 

Mandag den 7. oktober kl. 13.30 - 14.30

Vi har fået lov til at kigge i ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikations samlinger før de åbner. Samlingsinspektør, Eva Wistoft Andersen viser gamle kommunikationsapparater frem og fortæller om verden før den gik af lave - før mobiltelefonens tid.

Sted: ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation, Øster Allé 1, 2100 København Ø

Omviser: Samlingsinspektør Eva Wistoft Andersen

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599

 


Gammel i København – Ældreliv, skæbner og omsorg gennem 300 år

Fredag den 11. oktober kl 18.00 - 24.00

På Kulturnatten fortæller vi den vigtige historie om de ældre i byen gennem 300 år, dvs. helt frem til i dag. De gamles liv, skæbner og omsorgen for dem – findes bevaret i Københavns Stadsarkiv. Kom og hør om fortidens ældre og sæt din egen tilværelse i perspektiv.

Sted: Stadsarkivet

Værter: De ansatte ved Stadsarkivet

Pris: Gratis 


Besøg på Arkæologisk Værksted

Tirsdag den 29. oktober kl. 13.00 - 14.00

Projektleder for Arkæologisk Værksted, Mia Toftdal, inviterer os bag kulissen og fortæller, hvad der sker med de arkæologiske fund, fra de dukker op af jorden, til de udstilles i en montre på museet eller køres på magasin. Vi ser fundene fremme og kommer helt tæt på skrøbeligt læder, sko, træ, tekstiler, dyre- og menneskeknogler. Læs mere om arkæologisk værksted her: https://cphmuseum.kk.dk/artikel/arkaeologisk-vaerksted


Sted: Arkæologisk Værksted, Stormgade 20, stuen, 1555 København

Omviser: Arkæolog Mia Toftdal

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599

 


Livet efter de 65 - før og nu

Torsdag den 14. november kl. 14-17 i Hovedkassen på Rådhuset

Arrangementet bliver endeligt offentliggjort snarest muligt


Foredrag og omvisning på Rådhuset 

Tirsdag den 26. november kl. 15.30 - 17.30

Københavns Rådhus, indviet 1905, er et af de første Gesamtkunstwerker i Danmark, hvor arkitektur, håndværk, udsmykning og kunst går op i en højere helhed – og arkitekten, Martin Nyrop (1849-1921), har sat sit aftryk i stort som småt og fået hjælp af både håndværkere og kunstnere til udsmykningen af rådhuset. Selvom Martin Nyrop er tilbageskuende og national i valg af håndværkstraditioner, materialer og kunstudtryk, så er alt udført på en ny og eksperimenterende måde, der fører fortiden ind i samtiden. Foredraget giver et indblik i de danske traditioner, materialer og udtryk, der smykker rådhuset og introducerer nogle af de mange kunstnere, der har arbejdet på projektet, såsom Agnes Slott-Møller og P.S. Krøyer. Foredraget varer en time og derefter låser en Rådhusbetjent os ind, så vi kan se værkerne af de benævnte kunstnere.

Mødested: Stadsarkivet 

Foredragsholder: Mag.art. i kunsthistorie Helene Lykke Evers

Rundviser: Rådhusbetjent Kristoffer Sahlholdt

Pris: 100 kr. per person, som betales ved ankomst

Tilmelding: Senest 20. november til Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599. BEMÆRK det er muligt at tage en (betalende) gæst med, da vi SKAL op på 30 personer, for at holde deltagerprisen nede.Tilmelding er dermed også økonomisk bindende.


Erindringsklubbens juleafslutning for store og små

Lørdag den 14. december kl. 10.00 - 16.00

Denne dag kommer til at stå i transportens navn. Vi starter på Københavns Hovedbanegård, hvor vi i et gammeldags damplokomotiv sætter kursen mod Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Lokomotivet stopper ved Borup Station og her fortsætter turen i veteranbusser til museet. På museet kan købes diverse mad og drikke. I anledning af julen er Erindringsklubbens børnebørn mere end almindeligt velkomne på denne tur.

Mødested: Københavns Hovedbanegård kl. 09.30 under uret.

Pris: Der kommer yderlig information. Foreløbigt kan oplyses, at entre til museet er 120 kr. for voksne og 60 kr. for børn.     

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599

 


2020 - Forårets arrangementer i Svireklubben

 

Stadsarkivet - behind the scene

Onsdag den 8. januar 2020 kl 13.00 - 14.30

På denne omvisning guider arkivar og Københavnshistoriker Peter Wessel Hansen os ned i arkivets magasiner, hvor der normalt ikke er åbent for publikum. Her hører vi historier fra arkivet, der kun ved tilfældighedernes spil har overlevet til i dag. Dagens omvisning kredser især om 1700-tallets København og hvad arkivets samlinger kan fortælle af dramatiske og grusomme historier fra dette århundrede. Til slut bliver der lejlighed til at se nogle af arkivets ældste og mest sjældne dokumenter. Arkivets gange er smalle, så er kun plads til 16 på denne tur.

Sted: Stadsarkivet

Omviser: Peter Wessel Hansen

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599.


 

 

 

%MCEPASTEBIN%

 

 

 

 

 

 

 

Vi bruger cookies til at sikre og forbedre brugervenligheden af hjemmesiden. Du kan altid slette cookies fra kbharkiv.dk. - Læs om hvordan vi bruger cookies. Jeg accepterer cookies fra dette website
Accepter