Erindringsklub og Svireklub

Har du deltaget i Erindringsklubben og vil du gerne holde kontakten? Så er denne side for dig.

Når Erindringsklubben slutter

Når du har deltaget i Erindringsklubbens 12 møder, er det muligt for gruppen at fortsætte med at mødes på egen hånd.

Mange vælger, at mødes for at snakke videre eller for eksempel støtte hinanden i at skrive sine erindringer.

Der er også en oprettet en "Svireklub", hvor man kan mødes på tværs af holdene.

Hvad er Erindringsklubben

Erindringsklubben er for dig der kan lide lokalhistorie og erindringer og savner nogen at dele din interesse med.

Se mere her:

Hold i Erindringsklubben

Svireklubben

I Svireklubben inviteres alle tidligere, nuværende og kommende deltagere i en Erindringsklub til arrangementer, som på den ene eller anden måde relaterer sig til 12-ugers forløbet.

Arkivet er tovholder, men deltagerne byder selv ind med ideer. Det kan være et foredrag, en udflugt, et museumsbesøg, en biograftur en quiz. Det er kun deltagernes fantasi og forbindelser, som sætter grænserne.

Sidder du inde med en evne eller en ide, som er et Svireklubs-arrangement værdigt, så kontakt Britt Boesen på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599.


Forårets arrangementer i Svireklubben 2020 

Cykeltur til området bag Christiania

Fredag den 3. april kl. 11.00 - 13.00

Vi cykler en tur på det gamle voldområde bag Christiania, som ligger stille og ugeneret hen midt i byen. Ole Møller fortæller lidt om forsvarsanlægget med redannerne og så ender vi på toppen af Amager Forbrænding, hvor vi kan indtage byen fra endnu et spændende nyt fugleperspektiv. Der kan spises en bid mad sammen, når turen sluttes af ved mindeankeret i Nyhavn kl. 13.00.

Mødested: Mindeankeret i Nyhavn 

Omviser: Ole Møller

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599

 


Vor Frue Kirke fra ruin til tårn - AFVENTER

Onsdag den 19. maj kl. 10.00 - 11.30

Omviser i Vor Frue Kirke, Susanne Torgard giver en spændende rundvisning. På turen op gennem tårnet hører vi om kirkens dramatiske skæbne med brande, billedstorme og bombardement. Vel tilbage på kirkegulvet kan vi glæder os over det lyse harmoniske kirkerum, der er resultatet af to store kunstneres værk: Arkitekten C.F. Hansen og billedhuggeren Bertel Thorvaldsen. Til sidst rundes museets udstilling om ’Thorvaldsens religiøse relieffer’. Der vil være en mængde trapper som skal bestiges op til tårnet.

Mødested: Vor Frue Kirke

Omviser: Susanne Torgard

Pris: måske kommer det til at koste 50 kr. endnu uafklaret

Tilmelding: Britt Boesen på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 5149 8599 

  


Sommerafslutning - tur til Trekroner Søfort 

Lørdag den 6. juni kl 10.30 - 15:30

Traditionen tro skal der sejles på vand, når vi runder en svireklubsæson af. Denne gang går turen til Trekroner Søfort. Man medbringer tæpper, hvorpå man kan indtage sine medbragte madvarer. Ole Møller vil undervejs knytte et par ord til søfortets historie.

Mødested: kl 10.30 på Langeliniekaj 5, 2100 København Ø

Afgang med båd: kl. 11.00 fra Langeliniekaj 5, 2100 København Ø

Bådbilletten købes på denne hjemmeside: https://watertours.dk/webshop/product/transport-til-og-fra-trekroner-sofort/ Bemærk der kan kun være 12 personer på båden. Så først til mølle er rigtig godt i denne sammenhæng.