Brug åbne data

Kun fantasien sætter grænser, hvis data er åbne. Med en god portion teknisk snilde er det muligt at bruge data i andre og nye sammenhænge. Foreløbig stiller vi data fra politiets registerblade til rådighed via et åbent api.

Brug data fra politiets registerblade og de københavnske begravelsesprotokoller

Visualisering, genanvendelse, nye sammenhænge og forbindelser til andet materiale. Der er mange muligheder for at bruge data, når det gives fri. Det kræver dog en god portion teknisk viden at udnytte mulighederne.

Data er tilgængelige i databaseform og som CSV-filer.

Formater

Data fra politiets registerblade og begravelsesprotokollerne findes både i database-format og som CSV-filer.

Politiets efterretninger er tilgængelige som txt-filer.

Du kan finde finde CSV-filer og datadumps her.

 

Samlinger og adgange

Politiets registerblade: 2 millioner personer, 4,6 millioner addresser og mere end 2 millioner stillinger. Findes som CSV-filer, datadumps og på en live MySQL-server. Læs mere.

Begravelsesprotokollerne: Mere end 200.000 personer med bl.a. adresser, dødsårsager og erhverv. Findes som CSV-filer, datadumps og på en live MySQL-server. Læs mere.

Politiets efterretninger: 150 megabytes tekst fra mere end 110.000 siders efterretninger. Oplysninger om forbrydelser, efterlyste og tyvekoster. Læs mere.

 

 

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til datasættene er du velkommen til at skrive til Bo Henriksen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Se mere om databasen, hvordan du tilgår den og hvad den indeholder

Betingelser for brug

Hvis du ønsker at bruge metadata, fx i form at udlevering af datasæt eller via et API, skal du være opmærksom på, at data er underlagt licensen CC-BY-NC. Det betyder at metadata må bruges frit, men ikke til kommercielle forhold og at Københavns Stadsarkiv skal krediteres.

Det er Københavns Stadsarkiv der vurderer, hvornår brugen er kommerciel.

 

Se eksempler på brug af data i nye sammenhænge

Siden Danish Family Search trækker data fra politiets registerblade.

Besøg Danish Family Search

Til #Hack4DK, et arrangement for kulturinteresserede it-udviklere, skabte Rasmus Halling Lorentzen fra Odense Bys Museer en visualisering af data fra registerbladene og kortprojektet DigDag. Visualiseringen ses på filmen. Hver lysende prik er en indtastet adresse.

Besøg #Hack4DK

Besøg DigDag