Københavns Stadsarkivs Wiki:Om

Fra Københavns Stadsarkivs Wiki
Skift til: navigering, søgning

Formål:

Wikipediaens formål er at opsamle den viden, vi som personale, og på sigt vores brugere, har om arkivets arkivalier på ét sted, der kan tilgås af alle. Den kan afløse arkivets tidligere foldere, opsamle en stor del af den viden, der ligger i mange af de trykte registraturer og på den nuværende hjemmeside.


Om wikien:

Wikien er let at søge i, den indeholder links til Starbas, Stadsarkivets elektroniske registratur, og til interne og eksterne hjemmesider. Den gør det muligt at vise en sammenhæng mellem arkivaliegrupper/institutioner ved at linke mellem de enkelte artikler. Den er samtidig let at opdatere, da viden er samlet på et sted.


Artiklerne:

Artiklerne skrives til en start af arkivets personale, men vil på sigt kunne udbygges med en række artikler fra vores brugere. Artiklerne tager alle udgangspunkt i de arkivalier, som opbevares i arkivet og i en beskrivelse af de tilknyttede institutioner. Der udarbejdes et dokument om opbygning af en wikiartikel, så der kommer en vis ensartning af artiklerne og af de elementer artiklerne består af. Har du et emne, du gerne vil bidrage med en artikel om - med udgangspunkt i stadsarkivets arkivalier - , er du velkommen til at kontakte arkivets publikumsafdeling.

Billeder:

Hovedparten af billederne på wikipediaen stammer fra Københavns museum og Københavns Stadsarkiv.