Politiets registerblade modtager slægtsforskerpris

Slægtsforskerprisen uddeles af de to slægtsforskningsforeninger SSF og DIS-Danmark. At Politiets Registerblade i år modtog prisen er en ære, der tilfalder de arbejdsomme indtastere og kompetente superbrugere.

Frivillige og superbrugere Ulla Nielsen og Brian Damsgaard Tengberg modtog prisen på den slægtshistoriske weekend. Til venstre ses formanden for SSF Ulrich Alster Klug. Foto: Kathrine Tobiasen.
Emner

Se mere indhold om

I Københavns Stadsarkiv er vi meget stolte over at Politiets registerblade modtager slægtsforskerprisen 2015:

”Dette projekt ville ingen stedet være komme, hvis det ikke var for gruppen af arbejdsomme indtastere og kompetente superbrugere. Jeg er meget glad for anerkendelsen fra slægtsforskermiljøet”, siger en glad Jeppe Christensen, der har været projektleder på Politiet registerblade siden projektets start.

To frivillige superbrugere på Politiets registerblade tog i mod prisen

Prisen blev uddelt ved den slægtshistoriske weekend på Nørgaards Højskole i Bjerringbro. Bag prisen står de to landsdækkende slægtsforskerforeninger, SSF og DIS-Danmark og det er i år 10. gang at prisen uddeles.

Helt i projektets ånd, var det to frivillige superbrugere på Politiets registerblade, nemlig Ulla Nielsen og Brian Damsgaard Tengberg, der repræsenterede projektet og tog i mod prisen.

Politiets registerblade – Indtastet af frivillige

Politiets registerblade er forløberen for folkeregistret og dækker perioden 1890 til 1923. Siden 2009 har frivillige indtastet den håndskrevne tekst så navne og adresser er blevet søgbare. Hurtigt blev alle registerbladenes hovedpersoner indtastet og siden har fokus været på adresserne. I skrivende stund er 88,8 % af registerbladene komplet registreret.

Politiets registerblade udgør dermed en let og enkel måde at søge efter sin københavnske slægt.

Samarbejdet med brugerne fortsætter

”Pga. af Politiets registerblade, er det blevet endnu mere centralt for vores virke som arkiv, at vi samarbejder med brugerne om, hvordan vi stiller samlingerne til rådighed”, fortæller Jeppe Christensen. ” – Og sådan skal det også være fremover.”

Tak for den flotte pris!

Emner

Se mere indhold om