Politiets mandtaller kan nu ses på nettet

Kildeviseren er Stadsarkivets nye redskab til at kigge på arkivmateriale på nettet. Som den første samling i Kildeviseren kan du nu bladre i Politiets mandtaller for perioden 1866-1923.

Sådan ser mandtallerne ud i Kildeviseren
Emner

Se mere indhold om

Politiets mandtaller

Politiets mandtaller består af skemaer, hvor Københavns befolkning mellem 1866 og 1923 er registreret. Mandtallerne minder om folketællinger, men blev ført meget oftere end folketællingerne, nemlig 2 gange om året. Dette gør mandtallerne til en god kilde til slægtsforskning.

Mandtallerne kan nu ses på nettet. Du kan bladre i mandtallerne, der er inddelt efter gade, år og måned.

Det er dog kun de mandtaller, der er blevet registreret af frivillige, der kan ses. Registreringen er nemlig stadig i gang.

Grovregistrering af mandtaller

Frivillige har siden juni hjulpet os med at registrere mandtallerne efter gade, år og måned. I løbet af november måned nåede vi halvvejs i registreringen. Hver gang et mandtal er registreret bliver det tilgængeligt i Kildeviseren.

Du kan hjælpe med registreringen, så går det hurtigere.

Kildeviseren

Stadsarkivet har med hjælp fra Family Search fået digitaliseret en stor mængde arkivmateriale. Kildeviseren vil fremover blive det værktøj, vi bruger til at lægge de mange digitaliserede protokoller på nettet. Første kilde er mandtallerne. Siden hen vil følge bl.a. lysningsprotokoller, borgerlige vielser og meget andet.

Kildeviseren er udviklet til pc og tablet, men ikke til mobil.

Vi modtager meget gerne feedback på brugen af Kildeviseren, så vi kan forbedre den. Når du åbner Kildeviseren er der en formular, du kan benytte.

Emner

Se mere indhold om