Erindringsindsamlingen indtager byen

Du kan møde Stadsarkivets erindringsindsamling forskellige steder i København i løbet af sensommeren. Vi indsamler bla. erindringer i Tivoli og til Købehavns 850-års jubilæum.

Stemningsbillede fra Tivoli. Pjerrot læste op af Stadsarkivets Tivolierindringer og Københavns Stadsarkiv og Tivoli indsamlede gæsternes historier om Tivoli. Foto: Peter Schøning, Historie & Kunst
Emner

Se mere indhold om

2017 er erindringernes år

Stadsarkivet er en del af Giv Det videre 2017 – en landsdækkende erindringsindsamling.

Derfor kan du i løbet af sensommeren og efteråret møde os forskellige steder i København, hvor vi med aktiviteter og sammen med Peter & Solvognen inspirerer københavnerne til at skrive deres erindringer.

Også årets Kulturnat på Stadsarkivet vil stå i erindringernes tegn.

Læs mere om de forskellige arrangementer herunder:

Vores Tivolihistorier

20. august i Tivoli. Kl. 11-17

Hvordan var din første Tivoli-tur? Er Tivoli en tradition I samles om i familien? Hvad er dit bedste minde fra Tivoli? – Er det en morfar, der var ballonsælger, en livsbegivenhed eller et glædesfyldt barndomsminde?

Pjerrot læser op af Stadsarkivets Tivolierindringer og du kan lægge vejen forbi Peter & Solvognen ved Orangeriet i Tivoli, hvor Københavns Stadsarkiv og Tivoli indsamler gæsternes historier om Tivoli.

København 850 år – Københavnerfejringen

2. september på Slotsholmen ved Frederiksholms Kanal. Kl. 13-20

I anledning af Københavns 850-års jubilæum planlægger Golden Days Festival en stor folkelig fejringsfest for København.

Ud over koncerter, ponyridning og skattejagter står dagen også i historieformidlingens tegn, når Solvognen kører frem og kaster lys over borgernes mangfoldige fortællinger!

Som ambassadør for den landsdækkende Giv det videre-erindringsindsamling er Københavns Stadsarkiv på pletten og får de fejrende københavnere ind til en snak om deres personlige byerindringer i Solvognens studie, mens Nationalmuseet varmer borgerne op til en landsdækkende dagbogsindsamling.

Erindringsworkshops

I løbet af efteråret afholder vi en række erindringsworkshops i samarbejde med Københavns Kommunes biblioteker.

Kom og hør om Stadsarkivets erindringssamling og få inspiration til at skrive din egen erindring.

Datoer for workshops vil blive annonceret her på hjemmesiden.

Kulturnat – 13. oktober 2017

Årets Kulturnat på Stadsarkivet vil i år stå i erindringernes tegn.

Glæd dig allerede til en aften fuld af svundne minder, gode historier og detaljerede erindringer om København gennem de sidste 150 år.

Emner

Se mere indhold om